Biografia

Em vaig llicenciar el 1975 en Història Moderna i Contemporània en els cursos nocturns de la Universitat de Barcelona i el 1992 em vaig diplomar en direcció d’empreses a l’IESE. Durant la meva etapa professional posterior al servei militar ─als catorze anys havia començat la meva vida laboral a Codorníu─, vaig  ser contractat per l’ editorial a Plaza & Janés i pels Serveis Centrals del Banc Industrial de Catalunya   i després pels de Banca Catalana, a Barcelona. Entre 1979 i 1998 vaig  ser  regidor i alcalde de Sant Sadurní, fent compatible  el càrrec municipal amb la meva jornada laboral. El 2001 l’entitat financera catalana  es va dissoldre en el grup  Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA)  i em vaig acollir a una jubilació anticipada, matriculant-me immediatament en un màster de periodisme a la Universitat Ramon Llull.

He publicat els llibres El català al carrer. Per l’extensió de l’ús públic de la llengua catalana (1979), Un segle de premsa a Sant Sadurní d’Anoia  (1987), Retrats. Crònica il·lustrada de Sant Sadurní d’Anoia (1998), Viatge iconogràfic al segle XX (2001), Tragèdia republicana al final de la Guerra Civil (2006), Vés-te’n amb el cos, queda’t amb el cor  (2008) Subirats. Conèixer el seu atractiu, viure’l i gaudir-lo (2008),  El darrer dia de la Tarragona republicana ( 2008) i Henry Buckley. Fotògraf ocasional i mestre del periodisme al bàndol republicà durant la Guerra Civil. ( Manchester, 1904 – Sitges, 1972)  publicat el 2009 . Precisament fa dos anys em van concedir el Premi Tassis-Torrent de periodisme atorgat per la Diputació de Barcelona per un treball de recerca sobre aquest corresponsal del diari britànic The Daily Telegraph a la Guerra Civil espanyola. La meva darrera publicació, editada el 2011, ha estat Atles de can Guineu (1400 – 1865) Sant Sadurní d’Anoia i Subirats en la cartografia i els dibuixos de Jaume Mir Molins.

Col·laboro habitualment  amb els meus reportatges al setmanari comarcal del Penedès El Tres de vuit i als programes de fires de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

4 pensaments sobre “Biografia

 1. Hace un mes, aproximadamente, en una librería me topé con un libro que me atrajo inmediatamente: Henry Buckley.Corresponsal…etc. Es el catálogo de la exposición celebrada en Sitges. Al ojearlo ¡sorpresa! : encuentro en una magnífica foto y en primerísimo plano a mi padre(paga 46). Un sentimiento de alegría y también de tristeza pues los recuerdos se me hicieron presentes. Desde ese día he estado pensando y pensando en esa foto. Como comisario que fue Vd. de esa exposición no sé si puede estar interesado en saber algo más; yo me pongo a su disposición por si así fuera.
  Atentamente
  Alfonso Repullés

 2. Benvolgut Carles, lamento el comentari que vaig fer referent a Caixa Penedès. Es evident que tenies unes fonts que jo desconeixia.

  Rep una abraçada
  Joan Tarrada Gol

 3. Ja tens un seguidor més. Felicitats pel blog. Nomès et demano que segueixis amb aquest rigor informatiu . Ara mateix em sembla que ETS l’única font d’on obtenir informació i on els empleats podem saber més d’una empresa que han destroçat 4 xoriços i que cada dia es més opaca i sinistre. Novament, felicitats.

 4. Soc, Josep ma, “desvinculat” i la meva opinio es correcte , la vostra exposisio, pero crec que aqui els sindicats que estan dintre dels consells d’administracio no han fet els que el treballadores/as sempre han demanat, pero ara es temps passat, i las solucions s’han de pendre dintre els que estan treballan.

  ¿Per que la mala gestió no castig? Quan han estat molts empleats, delegad/as que per una inspecció sels han carregat, o per no fer els objetius .

Els comentaris estan tancats.