Així es va proclamar la República el 1931

El 14 d’abril de 1931, es va proclamar la República, que va estar vigent durant gairebé 8 anys. Ara que tenim tant propers els esdeveniments de la recent proclamació de la República Catalana el passat 27 d’octubre, és un bon moment per recordar com se’n van sortir airosos en aquella ocasió de fa més de 86 anys.

El president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià i Lluçà ( al centre de la imatge) , acompanyat de l’alcalde republicà de Sant Sadurní, Miquel Bruna i Vilà ( el veiem darrera del quadre) en el moment de lliurar el diploma de Patrici Honorable del municipi al president del Parlament de Catalunya, l’advocat sadurninenc Joan Casanovas i Maristany ( a la dreta de Macià), el 8 de setembre de 1933, al saló de sessions de la Casa de la Vila de Sant Sadurní. Ciqueu a sobre i s’ampliarà. FOTO DEL FONS DE L’AUTOR. ARXIU COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS.

Ciqueu i podreu llegir el capítol del meu darrer llibre Relats republicans en el qual s’explica la proclamació de la República a Sant Sadurní.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s