Algú identifica aquesta església?

Aquest negatiu de vidre tant malmès podria correspondre a alguna església o capella de l’Alt Penedès. La instantània s’hauria pogut capturar el 1904 i es tractaria d’una de les fotos més antigues d’aquest temple que encara es conserven. L’identifiques?

Imatge capturada per Raül Maria Mir Comas ( 1887 – 1964) de cal Magí Guineu del Raval de Sant Sadurní. Clica a sobre i s’ampliarà. NEGATIU DE VIDRE DEL FONS DE L’AUTOR DIPOSITAT A L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Imatge capturada per Raül Maria Mir Comas ( 1887 – 1964) de cal Magí Guineu del Raval de Sant Sadurní. Clica a sobre i s’ampliarà. NEGATIU DE VIDRE DEL FONS DE L’AUTOR DIPOSITAT A L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El post d’avui és un divertiment i una llicència de vacances d’estiu. Es tractaria d’intentar identificar l’indret on es va capturar aquesta instantània ja que s’ignora. Això ens permetria documentar la imatge. Segur que alguna amiga o amic lector ja se’n haurà adonat perquè és una església del seu municipi que encara es conserva o perquè en alguna ocasió l’ha visitat. O no, perquè és d’una altra comarca, o perquè es va enderrocar o reformar. Un campanar com el que sobresurt per damunt la teulada, si encara existeix, no passa desapercebut així com així, però molt probablement els entorns tan rurals ja han desaparegut i actualment estan urbanitzats. Del pou del pati interior, amb la seva corda i la seva corriola, ves a saber què se’n ha fet. Amb una mica de paciència i sort encara podríem identificar el capella i el nen que miren a camera, però no als dos que estan d’esquena.

La millor manera de demostrar l’encert en la identificació seria realitzar una foto amb el mòbil o amb una màquina digital, enviar-me-la i la penjaríem en aquest blog. Bones vacances!

2 pensaments sobre “Algú identifica aquesta església?

  1. Un bon amic m’informa que podria tractar-se de l’esgléssia romànica de Sant Pere d’Avinyó al municipi d’Avinyonet ( Alt Penedès). Algú m’ho podria confirmar ? Algú té una foto actual ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s